Helmi ja Maria Bulgarian Sofia Openissa

Helmi ja Maria Bulgarian Sofia Openissa

Helmi Härkönen ja Maria Kirjavainen (HTKD) osallistuivat viime viikonloppuna järjestettyyn Sofia Open 2018 G1-tason ottelukilpailuun. Kysessä oli kauden avauskilpailu tällä tasolla molemmille ja tähtäimessä olivat mitalien lisäksi maajoukkuekriteereiden täyttäminen kahdella otteluvoitolla. Tällä kertaa siihen ei valitettavasti vielä kumpikaan yltänyt, mutta otteet olivat hyviä ja niistä Helmille palkintona yksi otteluvoitto.

Helmi kisasi naisten -57kg sarjassa 19 muun naisen kanssa. Ottelijoista 12 pääsi suoraan toiselle kierrokselle, mutta Helmi arvottiin seitsemän muun ottelijan tavoin mukaan jo ensimmäiselle kierrokselle, josta panoksena oli pääsy 16 parhaan joukkoon. Helmi otti tältä kierrokselta rutiinisuorituksella voiton Serbialaisesta Nada Milincicistä luvuin 9-2. Toisella kierroksella rutiinisuoritus ei olisi riittänyt, vaan kahdeksan parhaan joukkuun pääseminen edellytti portugalilaisen Joanna Cunhan (EM 1. & Universiadien 2.) voittamista. Vastustaja tunnetaan erittäin taitavana etujalan käyttäjänä, mutta heikkouksien tiedettiin löytyvän lähitilanteissa panssarin suojaamisesta. Tätä käytettiin onnistuneesti hyväksi ensimmäiset kaksi erää, jolloin Helmi hienoisesti hallitsi ottelua ja johti 4-2. Tarkkuus ei kuitenkaan riittänyt kolmatta erää, vaan muutamista liian riskaabeleista hyökkäyksistä Joanna pääsi kuittaamaan itsensä johtoon ja onnistui pitämään ja kasvattamaan sitä loppuun asti. Ottelu päättyi 14-4. Helmin sijoitus 9.

Maria otteli naisten +73kg sarjassa. Kilpakumppaneita sarjasta löytyi yhteensä kahdeksan, joten tien raivaaminen mitaleille alkoi puolivälierävaiheesta. Ensimmäinen vastustaja Marialle löytyi Itävallasta. Marlene Jahl ei ollut tuttu vastustaja etukäteen, mutta lämmittelyalueella huomasimme vastustajalla olevan merkittävä pituusylivoima. Taktiikka rakentui Marialle tutulla kaavalla eli hyvällä liikkeellä ja hämyillä liike lähelle ja lähitilanteista omat pistesuoritukset. Asetelma oli koko eron vuoksi haastava, mutta Maria toteutti taktiikkaa koko ottelun esimerkillisesti. Lähelle päästiin useampia kertoja ottelun aikana antamatta pidemmältä etäisyydeltä kovin montaa pistettä vastustajalle. Oma pisteenteon tehokkuus läheltä ei kuitenkaan riittänyt vaan ottelu päättyi Itävallalle 8-2. Marian sijoitus 5.

Helmi ja Maria kisaavat tällä tasolla seuraavan kerran Hampurissa German Openissa 7.4. 


Samankaltaisia kirjoituksia