Eevi, Willie ja Helmi PM-mitaleille

Eevi, Willie ja Helmi PM-mitaleille

Pohjoismaiden mestaruuskisat pidettiin lauantaina 17.5. Keflavikissa Islannissa. EHT:n maajoukkue-edustajat Helmi Härkönen, Eevi Huuskonen ja Willie Zhang takoivat tiukkaa tulosta: ottelupronssi sekä liikesarjojen yksilö-, pari- ja ryhmäsarjojen mitaleja.

PM2014_teamjuniori.jpg

Liikesarjoissa Eevi voitti jo kolmannen perättäisen PM-kullan kadettitytöissä. Eevin pisteet olivat päivän harvoja yli seitsemän yltäneitä. Päivää täydensi juniorityttöjen ryhmän (Eevi - Linda Halonen - Naam Suomalainen) kulta ja junioriparien (Eevi ja Willie) pronssi. Willie nappasi hyvillä esityksillään ensimmäisen henkilökohtaisen PM-mitalinsa - pronssin - junioripojissa.

PM2014_pari.jpg

Ottelussa Helmi taisteli pronssia sarjassa naiset alle 57 kg. Mitali oli Helmin ensimmäinen PM-mitali aikuisissa. Hyvävauhtinen ja täysimittainen semifinaaliottelu päättyi Helmin 4-11 tappioon islantilaiselle, joka loppujen lopuksi voitti sarjan. Helmin ottelu taisi olla sarjan parasta antia, sillä muun muassa islantilaisten keskinäinen finaaliottelu päättyi 19-1 tilanteeseen jo ennen toisen erän loppua.

Eevi ei loppujen lopuksi otellut. Jo ennen Porin kilpailuja vaivannut nilkka kärsi lämmittelyssä ja panostus varmennettiin liikesarjoihin.

PM2014_Helmi ja Simo.jpg

Valmentajana liikesarjoissa toimi Sirpa Huuskonen ja ottelussa Simo Siltanen. Simo luotsasi paitsi Helmiä (ja Eeviä) niin myös TU11:n mitalisteja Aleksi Väyrystä ja Milla Väyrystä, jotka aloittivat taekwondon EHT:ssä.

Sunnuntai oli lepopäivä seuran taekwondoineille. Vierailu lämminvetisessä Blue Lagoonissa sai hartiat punertamaan - sää oli tuulinen mutta arvaamattoman aurinkoinen.

Jännitystä saatiin paluupäivällekin: Icelandairin lakko mutkisti kotimatkaa, koska suora paluulento peruttiin. Menestyksekäs kisajoukkueemme palasikin maanantaina Suomeen Amsterdamin kautta kahdessa erässä - iltapäivällä Simo, Eevi ja Willie ja yöllä Helmi ja Sirpa. Matkalaukut tulivat sitten kolmannessa erässä.

Suomen joukkueen menestymisestä PM-kilpailuissa voi lukea lisää Taekwondoliiton sivuilta tai Helsingin Sanomista tai vaikkapa Länsiväylästä .

PM2014_teamEHT.jpg


Samankaltaisia kirjoituksia