Johanna, Eevi, Mico ja Helmi liigavoittoon

Johanna, Eevi, Mico ja Helmi liigavoittoon

Helsingin 29.11. liigafinaaleissa Espoo Hwarang Teamiä edusti liikesarjoissa kymmenen kilpailijaa ja ottelussa kuusi. Kilpailijat tekivät oivaa jälkeä: tuloksena liikesarjoissa kuusi SM-mitalia ja kolme harrastajamitalia ja ottelussa liigakulta, -hopea sekä viisi harrastajamitalia.

Lauantain liigafinaaleissa oli yhteensä 375 osallistujaa 39 eri seurasta Suomesta ja kauempaa. Ulkomaalaisia osallistujia oli Venäjältä, mutta myös Virosta, Ruotsista ja Ranskasta.

Liikesarjat

SM-liikesarjaliigassa Johanna Nukari (alle 40-vuotiaat naiset), Eevi Huuskonen (kadettitytöt) ja Mico Knutsson (kadettipojat) voittivat yksilösarjojensa SM-kultaa. Johanna tuli varmistamaan SM-kultansa äitiyslomalta. Ennakko-odotusten vastaisesti Johanna ei tyytynyt vain kumartamaan ja täten varmistamaan kauden osakilpailujen pistevoittonsa, vaan esitti kilpailupoomset ja vielä voitti sarjansa päivän kilpailun! Yleisöä hengästyttävä veto kaksiviikkoisen vauvan äidiltä! Mico tuli toiseksi päivän kilpailussa ja varmisti näin koko kauden SM-kullan. Micolle SM-kulta oli ensimmäinen, siitä erityisonnittelut! Eeville yksilösarjan SM-kadettikulta oli kolmas peräkkäinen ja tuli voittamalla kaikki viisi osakilpailua.

Helsinki2014_liigaf_Johanna.jpg Helsinki2014_liigaf_mitalit.jpg

Willie Zhang oli junioripoikien päivän kilpailussa kolmas ja keräsi koko kaudelta SM-pronssiin oikeuttavat pisteet. Alle 17-vuotiaissa pareissa Eevi ja Willie olivat päivän kilpailussa toisia, kuten myös kauden SM-liigassa: SM-hopeaa. Eevin alle 17-vuotiaiden tyttöjen trio (Huuskonen-Halonen-Säynäjoki) voitti Helsingin osakilpailun, ja yhteispisteet riittivät SM-hopeaan. Essi Labart sijoittui kolmanneksi Helsingissä, ja oli alle 30-vuotiaiden naisten kokonaiskilpailun neljäs.

Seuran muita SM-liigasijoituksia kaudelta 2014:

  • Milla Knutsson seitsemäs (junioritytöt)
  • Milla ja Mico viides (alle 17-vuotiaat parit)
  • Willien trio Zhang-Kamphuis-Rautsala neljäs (alle 17-vuotiaiden poikien ryhmä)
  • Simo Siltanen kuudes (alle 30-vuotiaat miehet)
  • Simo ja Maria Kirjavainen (Helsinki) neljäs (alle 30-vuotiaat parit).

Helsinki2014_liigaf_Mico.jpg

Osa liikesarjaliigalaisistamme ei syystä tai toisesta voinut osallistua kaikkiin kauden kilpailuihin. Ensi vuonna tämä ei häiritse pisteiden keruuta: SM-mitalit tullaan jakamaan yksittäisessä kilpailussa kuten nykyään ottelupuolella tehdään.

Harrastajasarjoissa Matti Huuskonen voitti kultaa sinivöisissä miehissä. Mia Knutsson joutui antamaan periksi venäläiselle ja tuli toiseksi alempivöisissä alle 11-vuotiaissa. Ilvespareissa Mia ja Patricia Uuskoski saivat pronssia. Patricia oli alempivöisten 11-13-vuotiaiden neljäs, Kirsi Siivola puna-mustavöisten viides sekä Kirsi ja Aija Kortelainen ylempivöisten parien kuudes. Mia oli toinen murskaustaitokilpailussa sarjassa 9-11-vuotiaat (8-5 kup).

Liikesarjakilpailijoita valmensivat Essi Labart ja Sirpa Huuskonen.

Helsinki2014_liigaf_EHTteam.jpg

Ottelu

Otteluliigassa Helmi Härkönen voitti päivän ottelunsa (semifinaali 12-4, finaali 13-1) ja koko kauden aikuisten liigakullan sarjassa alle 62 kg. Sarjassa alle 57 kg Helmin tasainen taistelu venäläistä vastaan ei riittänyt voittoon: ottelu sudden death -pisteellä vastustajalle ja pronssia lauantain ottelusta. Liigan yhteispisteissä tuli kuitenkin hopeaa! Helmin upeat päivän ottelut palkittin ansaitusti Best female fighter -maininnalla.

Helsinki2014_liigaf_Helmi ja Simo.jpg

Mico otteli alkuvuodesta yhdessä kilpailussa kadeteissa alle 33 kg. Tämä riitti kuudenteen sijaan otteluliigan yhteispisteissä. Vastaavasti Milla oli viides yhdellä liigaosakilpailun osallistumisella juniorityttöjen sarjassa alle 46 kg.

Junioriharrastajissa liigafinaalien kansainvälistä menoa saivat maistaa Mohammed Omar (C2 alle 44 kg) ja Lauri Kalliokoski (C2 alle 56 kg), jotka hävisivät aloitusottelunsa venäläisille vastustajille. Lauri oli ottelemassa ensimmäistä kertaa, samoin kuin Leo Lehti (D2 alle 35 kg), jonka tie päättyi myös aloitusotteluun. Kaikille reippaille junioreillemme kuitenkin ansiokas pronssi ja arvokasta kokemusta!

Helsinki2014_liigaf_Mohammed.jpg Helsinki2014_liigaf_Niina.jpg

Aikuisissa Nina Simanaisen (alle 57 kg) kohtalona oli tappio voitokkaan alun jälkeen Helsingin Annukaisa Kettuselle. Tuloksena pronssi ensimmäisistä kisoista! Riikka Virtasella oli suora finaali, joka päättyi 7-2 vastustajalle: kotiinviemisenä hopeaa.

Ottelijoita valmensivat Simo Siltanen, Helmi Härkönen ja Kari-Matti Lehti.

Onnittelut kaikille EHT:n kilpailijoille ja kiitokset valmentajille ja tukijoukoille! Kausi takana ja vuodenvaihde edessä, nyt voi ansaitusti levätä ja valmistautua tulevaan kauteen.

Lisää liikesarjojen ja ottelun tuloksia Taekwondoliiton sivuilla.

Kuvat: Sirpa Huuskonen (1, 4), Hanna ja Kaj Knutsson (2-3, 5, 7, 8), Kaisa Routto (6)


Samankaltaisia kirjoituksia