PM-kilpailuista viisi mitalia EHT:n urheilijoille

PM-kilpailuista viisi mitalia EHT:n urheilijoille

Norjan Trondheimissa kilpailtiin lauantaina 31.1. taekwondo-ottelun ja liikesarjojen Pohjoismaiden mestaruuksista. EHT:n maajoukkue-edustajat Eevi Huuskonen, Helmi Härkönen ja Simo Siltanen toivat mahtavat viisi PM-mitalia Espooseen. Ei kultaa tällä kertaa (nälkä jäi!), mutta neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Ottelussa Helmin sarja seniorinaiset alle 57 kg käytiin poolilla. Helmi voitti ensimmäisessä ottelussaan tanskalaisen Dea Holmin 17-13. Toinen ottelu Suomen Maria Ahmedin kanssa oli äärimmäisen tiukka (3-3) ja ratkesi vasta jatkoajalla vastustajan eduksi. Helmin viime vuoden PM-pronssi kirkastui hopeaksi, mutta kultakin oli kutkuttavan lähellä! Ensimmäisessä ottelussa Helmi sai napakan potkun leukaansa, ja ruokavalio siirtyikin oitis joksikin aikaa pureskeltavasta imeskeltäväksi. 

Simolla oli suora finaali sarjassa alle 74 kg seniorimiehet. Tanskalainen Alfred Rydahl sai läpi pääpotkun ensimmäisessä erässä ja johti sen turvin 3-0 toisen erän alussa. Simo haki tiukkaan tasoitusta, mutta ei ennättänyt kuroa piste-eroa umpeen ennen kolmannen erän päättymistä. Ottelun lopputulos 4-1 ja taisteltu hopeamitali kaulaan.

Helmiä valmensi Simo ja Simoa Maria Kirjavainen.

PM2015_EHT-HTKD.jpg

Liikesarjoissa Eevi urakoi kolmessa sarjassa. Ensimmäinen kilpailu junioritytöissä lupasi hyvää siirtymälle kadeteista junioreihin: PM-hopeaa, mutta kultakin oli aivan ulottuvissa. Eevin taakse jäi 11 kilpailijaa, sarjan voitti islantilainen. Juniorityttöjen trio Eevi, Naam Suomalainen (Mudo Lohja) ja Nea Säynäjoki (Tampere Kumgang Taekwondo) taistelivat hopealle. Tytöt ennättivät hiomaan synkroa vasta kilpailupaikalla, siksi tulos kertoo paljon tyttöjen taidosta ja ammattimaisesta otteesta. Junioripareissa Eevi sai pronssia Veeti Koivistoisen (Kuopion Taekwondo) kanssa. Varsinkin parin koryo oli nappisuoritus.

PM2015_Eevi ja Veeti.jpg

EHT:ssä taekwondon aloittanut ja aivan kisojen alle asti seuraa edustanut Essi Labart sijoittui sarjassa senior 1 naiset neljänneksi.

Eeviä valmensi Ji-Pyo Lim ja Essiä Kim Rejman.

Hotelli Norjassa oli taajamassa nimeltä Hell. Wikipedian mukaan sana hell tarkoittaa norjan kielessä onnenpotkua tai onnea. Ehkä tällä oli vaikutuksensa EHT:n hienoon mitalisaaliiseen. Mutkiakin matkassa tosin oli: Eevin ja muiden saman lennon varanneiden suomalaisten lento Trondheimiin Oslon kautta peruttiin, ja tilalle tuli kiertomatka Tukholman ja Oslon kautta. Kilpailua edeltävänä iltana tämä ryhmä saapuikin hotellille vasta myöhään.

PM2015_Eevi ja Essi.jpg

Kisäjärjestelyistä yleisesti: täysin kommelluksitta eivät kilpailut sujuneet. Aivan kilpailujen alla ruotsalaiset suljettiin pois kilpailuista. Sarjataulukot menivätkin uusiksi tämän takia. Liikesarjapuolella käytettiin vanhempaa ja hitaampaa pistelaskutekniikkaa. Muun muassa tästä syystä nähtiin sellainen ihme, että ottelijat lopettivat urakkansa ennen liikesarjakilpailijoita! Kisahalli oli sen verran viileä, että liikesarjatuomarit istuivat kintaat käsissä ja takki päällä tuomitsemassa. Mutta muuten kilpailut olivat leppoisan oloiset ja varmasti mukavat kv-kilpailut myös Suomen joukkueen ensikertalaisille.

Lämpimät onnittelut kilpailijoille! Lisää PM-tuloksia liiton sivuilla . Seuraa myös Länsiväylän kumppani-kirjoituksiamme .

PM2015_EHT.jpg

kuvat: Sirpa Huuskonen


Samankaltaisia kirjoituksia