Seitsemän SM-kultaa EHT:n urheilijoille

Seitsemän SM-kultaa EHT:n urheilijoille

Tampereen usean lajin SM-viikon viimeinen päivä 14.2. toi espoolaisille taekwondoineille jättipotin. Taekwondon ottelun ja liikesarjojen Suomen mestaruuskilpailuissa EHT:n viiden urheilijan kokonaissaldo oli seitsemän kultaa, yksi pronssi ja yksi neljäs sija. Liikesarjojen SM-kilpailuun osallistuneista joukkueista EHT keräsi eniten kultamitaleita.

SM2016_Mico.jpg

Liikesarjakilpailijoista mukana olivat nuorimmasta vanhimpaan Mico Knutsson, Eevi Huuskonen, Johanna Nukari ja Matti HuuskonenErityishuomio kuuluu Micolle, joka otti kultaa heti ensimmäisessä junioripoikien kilpailussaan. Vielä viime vuonna Mico kilpaili kadettipojissa. Eevi keräsi kolme SM-kultaa: junioritytöissä, junioripareissa Veeti Koivistoisen (Kuopion Taekwondo) kanssa sekä ensi kertaa kilpailleessa junioriryhmässä Naam Suomalaisen (Mudo) ja Tara Tuokon (Klaukkalan Taekwondo) kanssa. Johanna voitti yksilösarjansa alle 40-vuotiaat naiset sekä yli 30-vuotiaiden parisarjan yhdessä Kim Rejmanin (Helsingin Taekwondoseura) kanssa. Henkilökohtainen SM-kulta oli Micolle kolmas, Eeville viides ja Johannalle jo yhdeksäs. Yli 40-vuotiaissa miehissä Matti antoi periksi nuoremmilleen: tuloksena pääsy finaaliin ja siellä neljäs sija. Matin ikäisille yli 50-vuotiaille ei ollut omaa sarjaa. Liikesarjakilpailijoita valmensivat Johanna ja Sirpa Huuskonen.

SM2016_yli30vparit.jpg

Ottelussa EHT:tä edusti Helmi Härkönen kahdessa naisten sarjassa: alle 57 kg ja alle 62 kg. Sarjassa alle 57 kg Helmi eteni selvin numeroin 12-0 finaaliin. Tasaisen finaaliottelun kulta ratkesi sudden death -pisteellä. SM-kulta oli Helmin ensimmäinen aikuisten sarjoissa.

SM2016_Helmi.jpg

Sarjassa alle 62 kg Helmi selvitti tiensä semifinaaleihin jo lauantaina käydyssä karsintaottelussa luvuin 14-0. Tie nousi kuitenkin pystyyn semifinaaleissa sunnuntaina ja Helmi päätyi pronssille. Helmiä valmensi Simo Siltanen.

Onnittelut kilpailijoille huikeasta menestyksestä! Seurassamme liikkuu nyt neljä hallitsevaa Suomen mestaria! Tarkemmat SM-tulokset liiton sivuilla .

SM2016_Helmi ja Simo.jpg

kuvat: Sirpa Huuskonen (1, 3, 5), Kai Knutsson (2, 4)


Samankaltaisia kirjoituksia