Pitkän kisapäivän saldo 11 PM-mitalia

Pitkän kisapäivän saldo 11 PM-mitalia

Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen pitkä kisapäivä 20.1. Vantaalla toi upean mitalisaldon Espooseen, yhteensä 11 PM-mitalia. Näistä kolme oli Pohjoismaiden mestaruuksia: Johanna Nukarin naistrion kulta, Mia Knutssonin kadettityttöjen ryhmän kulta ja Helmi Härkösen ottelukulta. Lisäksi EHT:n urheilijat kahmivat ansiokkaasti muita mitaleja ja esittivät muutenkin parastaan sarjoissaan. Hieno kilpailupäivä jännityksineen ja huipennuksineen!

Liikesarjat

PM-kultaa

  • Johanna Nukari (yli 30-vuotiaat naiset, ryhmässä Budokwain Triin Saviauk ja Manse Taekwondon Niina Virtala) 
  • Mia Knutsson (kadettitytöt, ryhmässä TU11:n Sara Quinones ja Porin Taekwondon Helmi Riuttala)

PM-hopeaa

  • Mico Knutsson (junioripojat ja junioriparit Mudo Lohjan Naam Suomalaisen kanssa)
  • Mia (kadettiparit TU11:n Methasit Kopiston kanssa)
  • Patricia Uuskoski (junioritytöt, ryhmässä Mudo Lohjan Naam Suomalainen ja TU11:n (?) Tara Tuokko)

PM-pronssia

  • Matti Huuskonen (miehet alle 60 v.)
  • Sirpa Huuskonen (naiset alle 60 v.)
  • Eevi Huuskonen (naiset alle 30 v. ja alle 30 v. parit Kuopion Taekwondon Veeti Koivistoisen kanssa)

Finaalisijat

  • 4. sija: Johanna (naiset alle 40 v.), Mia (kadettitytöt)
  • 5. sija: Johanna (yli 30-vuotiaat parit Helsingin Taekwondoseuran Kim Rejmanin kanssa)
PM2018_parit.jpg

Lisäksi osan tie päätyi tiukassa kilpailussa tällä kertaa karsintaan: Patricia (junioritytöt), Pranav Punaganti (junioripojat), Sirpa ja Matti (yli 30-vuotiaat parit), Patricia ja Pranav (junioriparit). Myös näitä kokemuksia tulee arvostaa ja ottaa niistä ohjia tulevaisuuteen.

Kilpailu oli välillä äärimmäisen tiukkaa. Esimerkiksi Knutssonien sisarukset parisarjoissaan saivat samat pistemäärät kuin kultamitalistit, mutta hävisivät presentaatiopisteissä. Tuplamitalistit Eevi, Mico ja Mia ansaitsevat erityishuomion. Eevi kilpaili ensimmäisen kerran aikuisten sarjoissa jatkaen kadetti- ja juniorivuosien PM-mitalisarjaansa. Mico puolestaan eteni junioripoikien finaaliin päivän suurimman sarjan, 25 kilpailijan karsinnan, voittajana. Mia jäi päivän kolmannesta mitalistaan vain pisteen sadasosan ensimmäisissä PM-kilpailuissaan. Lisäksi kannattaa vielä korostaa, että nyt saadut PM-mitalit olivat ensimmäisiä kaikille muille paitsi Johannalle ja Eeville. Mahtava jengi!

Suuret yli 20 kilpailijan sarjat antoivat tuntumaa kansainvälisiin kilpailuihin, joihin ranking-kilpailijamme lähtevät keväällä koko rintamalla. Tältä joukolta voi odottaa mukavia uutisia jatkossakin! Tuntumaa otettiin myös valmennuksessa: liikesarjamaajoukkueen taustavoimat Marco Halosen johdolla tekivät pitkää päivää valmentaessaan koko joukkuetta. Suomen liikesarjajoukkue saikin PM-kilpailujen parhaan joukkueen palkinnon, pelkästään kultamitaleja kertyi suomalaisille yhteensä 11. 

PM2018_Helmi_Simo.jpg

Ottelu

Helmi Härkönen voitti ottelussa ensimmäisen Pohjoismaiden mestaruutensa. Hän teki sen näytöstyyliin sarjassa -57 kg kukistaen kaikki kolme vastustajaansa piste-erolla. Ennakko-odotusten mukaisesti tiukin ottelu oli ensimmäisellä kierroksella vastustajana Paula Rouhi (SWE), joka oli edustanut Ruotsia kahteen otteeseen arvokilpailuissa. Helmi kuitenkin päihitti hänet luvuin 23-2.

Välieräottelun vastustaja Olga Misina saatiin Helmille Latviasta. Tämä ottelu katkesi jo toisen erän loppuun piste-eron täyttyessä ja vähän ylikin. Ottelu päättyi 30-1 Helmille avaten tien finaaliin forssalaista Päivi Oinasta vastaan. PM-kulta ratkesi Helmille kolmannen erän alussa niin ikään piste-eroon Päivin kaatuessa lukemin 22-2. Yhteensä Helmi teki kisoissa 75 pistettä ja antoi vastustajilleen 5 pistettä.

Ahmet Polat oli ottelemassa kadettien (12-14 v.) -41 kg sarjassa. Toistaiseksi kilpailu jäi menestyksen osalta kokemuksen keräämiseksi (5. sija). Ahmetilla on kuitenkin  paljon vuosia urheilijana edessä ja pohjat ovat hyvät, joten jäämme odottamaan tulevaisuudessa mitaleja häneltäkin.

PM2018_Ahmet.jpg

Onnittelut kilpailijoille ja kiitokset valmentajille ja tukijoukoille! Liikesarjojen ja ottelun PM-kilpailun tulokset liiton sivuilla.

PM2018_alkuhuuto.jpg

kuvat: Hanna Knutsson (1,2,5), Kaisa Routto (3), Jarkko Kettunen (4)


Samankaltaisia kirjoituksia