Yhdeksän SM-kultaa Espoon poomsaehautomosta

Yhdeksän SM-kultaa Espoon poomsaehautomosta

Vantaan SM-kilpailut 7.7. todensivat Espoo Hwarang Teamin liikesarjamahdin. Kahdeksan liikesarjakilpailijaa takoivat yhdeksän kultaa, yhden hopean ja neljä pronssia sekä muita asennetta osoittaneita sijoituksia. Eli EHT:n urheilijat veivät yli puolet tarjolla olleista kultamitaleista, SM-sarjoja oli yhteensä 17. Neljä kultaa oli yksilösarjoista.

SM-kultaa

 • Johanna Nukari: naiset alle 40 v., parit yli 30 v. (HTKD:n Kim Rejmanin kanssa) ja ryhmät yli 30 v. (Budokwai Taekwondon Triin Saviaukin ja Manse Taekwondon Niina Virtalan kanssa)
 • Eevi Huuskonen: naiset 18–30 v. ja parit 18–30 v. (Kuopion Taekwondon Veeti Koivistoisen kanssa)
 • Mico Knutsson: junioripojat ja parit alle 17 v. (Mudo Lohjan Naam Suomalaisen kanssa)
 • Mia Knutsson: kadettitytöt ja ryhmät alle 17 v. (TU11:n Sara Quinonesin ja Porin Taekwondon Helmi Riuttalan kanssa)

SM-hopeaa

 • Matti Huuskonen: miehet yli 40 v.

SM-pronssia

 • Sirpa Huuskonen: naiset yli 40 v.
 • Sirpa ja Matti: parit yli 30 v.
 • Mia: parit alle 17 v. (TU11:n Methasit Kopiston kanssa)
 • Mattiryhmät yli 30 v. (Korson Taekwondon Antti Mynttisen ja Mudo Lohjan Naam Suomalaisen kanssa)

Muut sijoitukset

 • Milla Knutsson: 5. sija (naiset 18–30 v.)
 • Anna Alatalo: 6. sija (kadettitytöt)

SM-päivä ei olisi voinut alkaa paremmin: heti aamupäivällä Mico toi kultaa junioripojista ja Mia ja Anna etenivät jatkoon historiallisen suuressa kadettityttöjen sarjassa (11 kilpailijaa). Mia ylsi ensimmäiseen henkilökohtaiseen SM-kultaansa ja Anna sijoittui kuudenneksi ensimmäisissä ranking-kilpailuissaan. EHT:n vastuuvalmentaja Johanna huokui tyytyväisyyttä jo ennen iltapäivän omia sarjojaan.

SM2018_kadetit_Mia.jpg

Iltapäivän tulokset eivät aamulle kalvenneet. Parisarjoissa tuli yhteensä kolme kultaa ja kaksi pronssia. Ryhmäsarjoissa Johannan ryhmä otti odotetusti kultaa ja Mian ryhmä toi toisen kullan synkrovarmuudella. Matin ex tempore -ryhmä toi pronssia. Alle 30-vuotiaissa naisissa Eevi otti jo seitsemännen henkilökohtaisen SM-kullan peräkkäin ja Milla kiri upeasti finaaliin. Päivän lopussa Johanna sinetöi päivän kolmannen kultansa, joka oli samalla 11. henkilökohtainen Suomen mestaruus. Matti kirkasti viime vuoden yksilöpronssinsa hopeaksi ja Sirpa sai pronssia viime vuoden tapaan.

Ja miten tämä temppu tehtiin? Tinkimättömällä mutta ei-totisella harjoittelulla, toisten tukemisella, talkootyöllä. Espoossa on lahjakkaita kilpailijoita, ja se on osa pakettia. Meillä on myös liikesarjaosaajia, jotka jakavat tietämystään pyyteettömästi toisille. Ja tämä ei koske yhtä tai kahta valmentajaa vaan koko ryhmää, heti kun tietoa karttuu. Vanhempien ja seuran tuki puhaltavat samaan hiileen.

Onnittelut kilpailijoille ja kiitokset valmentajille ja tukijoukoille. Ansaitulle lomalle ja sitten syksyn kilpailukautta päin.

SM2018_parit O30.jpg

teksti Sirpa Huuskonen, kuvat Hanna Knutsson


Samankaltaisia kirjoituksia