Liikesarjojen MM-kilpailut: Day 1 & 2

Liikesarjojen MM-kilpailut: Day 1 & 2

Liikesarjojen MM-kilpailujen kaksi ensimmäistä kilpailupäivää Taiwanissa eivät tuoneet mitaleja Suomeen. Suomalaiset tekivät kelpo esityksiä, mutta taso maailmalla on joka sarjassa armoton, eikä välillä marginaaliset erot suosineet nyt suomalaisia. Myös kilpailijoita riitti joka sarjaan: MM-kilpailuihin ilmoittautui lähes 900 kilpailijaa. Toisena MM-kilpailupäivänä suomalaisille avautui kuitenkin jo pääsyjä finaaliin.

Torstaina 15.11. EHT:n kilpailijoiden MM-koitoksen aloitti Mico Knutsson junioripojissa (yhteensä 37 kilpailijaa). Mico ei edennyt  ryhmästään semifinaaliin. Eevi Huuskonen ja parinsa Veeti Koivistoinen (Kuopio) jäivät myös ilman semifinaalipaikkaa 1830-vuotiaissa pareissa (yhteensä 30 paria). Näissä kahdessa sarjassa ei eurooppalaisia finaalissa nähty. Sarjassa 5160-vuotiaat miehet (20 kilpailijaa) Matti Huuskonen jäi alkukierrokselle.

Perjantai 16.11. alkoi espoolaisittain mukavasti. Johanna Nukarin sekä Triin Saviaukin (Budokwai) ja Niina Virtalan (Manse) yli 30-vuotiaiden naisten ryhmä (10 ryhmää) eteni finaaliin. Lisäksi Johanna voitti ensimmäisen elimination-kilpailun parinsa sarjassaan 3140-vuotiaat naiset (26 kilpailijaa) ja eteni 16 parhaan joukkoon. Iltapävällä trion mitalihaaveet kariutti Yhdysvaltojen naisryhmä niukalla piste-erolla. Johannan eteneminen yksilösarjassa pysähtyi toiseen elimination-pariin, joka myös sattui olemaan yhdysvaltalainen. 

Sarjassa 5160-vuotiaat naiset (15 kilpailijaa) Sirpa Huuskonen ei edennyt finaaliin. Mia Knutsson juniorityttöjen ryhmässä (16 ryhmää), jossa Mian kanssa kilpailivat Sara Quinones (TU11) ja Helmi Riuttala (Pori), sijoittui niukasti finaalin ulkopuolelle. Sirpan ja Mian sarjoissa kilpailu alkoi semifinaalista.

Viikonloppuna kilpailee vielä useita suomalaisia. EHT:n urheilijoista vauhdissa ovat Mia kadettipareissa ja Mico junioripareissa. Peukkuja pystyyn!

kuva Ari Koivistoinen


Samankaltaisia kirjoituksia