Riga Openista mitalitili auki!

Riga Openista mitalitili auki!

Riga Open G1 olympic ranking tournament oteltiin viime viikonloppuna 5.-6.10.2019 Latviassa. Seuraamme kisoissa edusti Helmi Härkönen (naiset -57kg), Vertti Salminen (junioripojat -68kg) ja Ahmet Polat (kadettipojat -49kg). EHTKD -ottelijoista mukana oli lisäksi Maria Kirjavainen (naiset +73kg) ja Emilia Nordenswan (junioritytöt -52kg). Valmentajana matkalla oli Miika Korpela.

Helmi Härkönen ylitti itsensä näissä kilpailuissa otellen itsensä hopealle. Tämä Helmin ensimmäinen G-tason mitali vaati kaksi otteluvoittoa. Ensimmäisellä kierroksella Helmi kukisti Somalian Nasteeha Mahamedin melkein piste-erolla 25-6. Toisella kierroksella Helmi voitti 6-2 liettualaisen Klaudia Tvaronaviciuten, joka on maailman rankingissa sijalla 17. Vertailun vuoksi Helmin ranking ennen tätä kisaa oli 149. Finaalissa Helmi haastoi espanjalaisen Arlet Ortiz Beniton, mutta hävisi kultamitaliottelun luvuin 14-7.

Ahmet Polat otteli pienessä sarjassa, jossa oli vain yksi vastustaja. Tällä kertaa venäläinen taituroi itselleen voiton Ahmetista. Ahmet kuitenkin siis myös mitaleille. Vertti Salminen puolestaan pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan kansainvälisiä kilpailuja. Hän osoittikin heti kättelyssä pystyvänsä ottelemaan niissä, vaikka voitot jäivätkin vielä saamatta. Vertti otteli hyvän tasaisen ottelun Norjan edustajaa vastaan.

HTKD:n Maria Kirjavainen ja Emilia Nordenswan esittivät niin ikään hyvät suoritukset, mutta eivät saavuttaneet otteluvoittoja tässä turnauksessa.

Seura onnittelee kaikkia hyvistä suorituksista!


Samankaltaisia kirjoituksia